Program:
18:50 – 19:00 Kayıt / Networking
19:00 – 19:05 PMI Türkiye’den Haberler
19:05 – 19:50 Sn. ÖZLEM YURDANUR
“VİZYONER YÖNETİM”
19:50 – 20:10 Networking Arası / Çay – Kahve Molası
20:10 – 20:55 Sn. EMRE PEKKAYA ve ENDER ÖZMEN
“KAMUDA ÇEVİK YAZILIM GELİŞTİRME ÖRNEĞİ”
20:55 – 21:00 Kapanış
Kayıt:
https://www.eventbrite.com/e/nisan-ay-profesyonel-gelisim-aktivitesi-ankara-tickets-24466015511
Etkinlik Detayları:
‘’VİZYONER YÖNETİM’’
Vizyoner Yönetim sunumunda, konunun tanımı yapılıyor ve detayları aktarılıyor olacaktır.
‘’KAMUDA ÇEVİK YAZILIM GELİŞTİRME ÖRNEĞİ’’
Günümüzde kullanıcıların ihtiyaçları hızla değişmekte ve kullanıcı memnuniyetini artırmak için değişen ihtiyaçlara mümkün olan en kısa zamanda cevap vermek gerekmektedir. Bu kapsamda kullanıcılardan kısa aralıklarla geri bildirim alınmalı ve alınan geri bildirimler doğrultusunda en hızlı şekilde ürün, kullanıcıların yeni ihtiyaçlarına uygun hale getirilmelidir. Değişime çok çabuk ve sorunsuz bir şekilde ayak uydurabilmek için proje yönetiminin, yazılım geliştirme yönteminin, geliştirme takımının ve kullanılan araçların çevik olması gerekmektedir. Sunumumuz boyunca projemizden somut örnekler vererek kamu projelerinde çevik yöntemler ile proje yol haritası nasıl belirlenebilir, yol haritasında belirlenen üst seviye gereksinimler (epicler) nasıl kullanıcı hikayelerine dönüştürülebilir, iki haftalık iterasyonlarda planlama ve geliştirme faaliyetleri nasıl yapılabilir ve iterasyon sırasında toplanan veriler ile Retrospective Toplantıları daha etkili nasıl yapılabilir konularında bilgi paylaşımında bulunacağız.
ÖZGEÇMİŞ
Özlem YURDANUR, TED Ankara Koleji ve Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. “İnsan Kaynakları Yönetiminin İnsan Boyutu” konulu tez çalışması ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır ve Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Eğitim Yönetimi alanında yürüttüğü doktora çalışmasının tez aşamasındadır.
Çalışma hayatına STFA Holding’in Enerkom şirketinde insan kaynakları yönetimi alanında başlayan Yurdanur; Coca Cola A.Ş. insan kaynakları biriminde bir süre çalıştıktan sonra Ziraat Bankası A.Ş. Bankacılık Okulu’nda eğitmen olarak ve Bankanın yeniden yapılanması ve insan kaynakları süreçlerine geçiş süreçlerinde ve kurumsal gelişim projelerinde görev yapmıştır. Bu çalışmalar sırasında Uluslar arası Çalışma Örgütü (ILO), Avrupa Birliği (AB) bünyesinde çeşitli projeler yürütmüş, 2002 yılında Ankara Üniversitesinde İKY anabilim dalının kurulması çalışmalarında görev almış ve 2002- 2009 yılları arasında aynı bölümde yüksek lisans dersleri vermiştir. 2010 yılı itibariyle Özlem Yurdanur Eğitim Danışmanlık tüzel kişiliği ile kurumsal iletişim ve insan kaynakları yönetimi konularında eğitmenlik ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürmekte olan Yurdanur, bir taraftan da Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü projelerinde ve Avrupa Birliği teknik destek projelerinde sosyal politika, sosyal sorumluluk, yönetim kalitesinin artırılması, mesleki eğitimin geliştirilmesi, kurumsal kapasite artırımı, kurumsal öğrenme ve yetişkin eğitimi gibi birçok alanda kilit uzman ve yönetici olarak görev yapmakta ve birçok yabancı üniversite ve kuruluş ile ortak gelişim projeleri yürütmektedir. Yurdanur, iyi derecede İngilizce ile orta düzeyde Fransızca bilmektedir.
Ender ÖZMEN çalışma hayatına 2003 yılında Elsan Bilgisayar’da başlamıştır. 2005-2009 yılları arasında sırasıyla Meteksan Sistem ve Siemens EC’de çeşitli yazılım geliştirme projelerinde görev almıştır. 2009 yılında Yazılım Mühendisi olarak TÜBİTAK – BİLGEM – Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde çalışmaya başlamıştır. Halen çalışmakta olduğu kurumda Takım Lideri, Proje Yönetici Yardımcısı ve en son Proje Yöneticisi rollerinde görevler üstlenmiştir. 2006 yılında Sun Certified Java Developer (SCJP), 2008 yılında Sun Certified Web Component Developer (SCWCD) ve 2011 yılında Project Management Professional (PMP) Sertifikalarını almıştır.
Emre PEKKAYA, 2005 yılından beri çevik yazılım geliştirme metotlarını ve pratiklerini kullanarak yazılım geliştirmekte, 2011 yılından itibaren de çevik takımlara liderlik yapmaktadır. Professional Scrum Product Owner I ve Sun Certified Java Programmer (SCJP) sertifikalarına sahiptir. Özellikle Scrum, Kanban, çevik planlama ve tahminleme ile kendi kendine organize olan takımlarla çevik yazılım geliştirme konularında tecrübe ve bilgi sahibidir. Çalışmalarına TÜBİTAK – BİLGEM – Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde Yazılım Geliştirme Takım Lideri olarak devam etmektedir.
Katılım ücreti 30 TL’dir.
PMI TR Chapter üyeleri ile lisans öğrencileri ücretsiz katılabilecektir.
PMI sertifika sahipleri için etkinlik 2 PDU değerindedir.
Katılım ücretleri için hesap bilgileri:
Hesap Sahibi: Proje Yönetim Mesleği İlkeleri Teknikleri ve Rotası Derneği İktisadi İşletmesi
Banka: Akbank Ulus Şubesi
IBAN Numarası: TR38 0004 6006 3688 8000 0594 18
Adres: Microsoft Ankara Ofisi – Bilkent 2.Cad. Cyberplaza C Blok, Kat:4, Bilkent, Ankara