Dergi (4)
Dergimiz Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere üç ayda bir yayınlanır. Dergimizin pdf kopyasını http://www.pmi.org.tr/dergiler/ linkini tıklayarak web sitemizden ücretsiz olarak indirebilir, aylık etkinliklerimizde ve zirvelerimizde basılı kopyasını ücretsiz alabilirsiniz.
Web sitemizde http://www.pmi.org.tr/dergiler/ linkini tıklayarak dergimizin önceki sayılarını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Dergimizin reklam fiyatlarını ve dergide reklamınızın ücretsiz yayınlanmasını içine alan sponsorluk paketlerini öğrenmek için info@pmi.org.tr adresine e posta gönderebilirsiniz.
Dergimize abone olma isteğinizi, kişisel bilgilerinizi, adres ve telefonunuzu, çalıştığınız kurum ve kurumdaki rolünüzü belirterek info@pmi.org.tr adresine iletebilirsiniz.
Eğitim (5)
PMP Sertifikasyon gereksinimleri:
PMP Sertifikasyon gereksinimleri:
Dört yıllık bir üniversite mezuniyeti
36 ay Proje Yönetimi deneyimi
35 saatlik proje yönetimi eğitimi veya CAPM Sertifikasyonu
– VEYA –
Lise diploması veya önlisans derecesi (veya küresel eşdeğeri)
60 ay Proje Yönetimi deneyimi
35 saatlik proje yönetimi eğitimi veya CAPM Sertifikasyonu
Şirket içerisindeki aldığınız proje yönetimi ile ilgili eğitimleri ve üniversitede aldığınız proje yönetimi ile ilgili dersleri eğitim ön şartı olarak girebilirsiniz. PMP sertifikası için gerekli olan ön şart eğitimin ATP’lerden alınma zorunluğu yoktur. PMI, sınavı almak için önkoşul olan 35 saatlik Proje Yönetimi Eğitimini nereden alırsanız alın, kabul edecektir. Ancak, Audit sürecine kalırsanız içeriği talep edilecektir.
Sınav ücreti PMI üyesi olmayanlar için 555 USD, üyesi olanlar için 405 USD dir.
PMI üyeliği ücreti yıllık 129$ ve PMI TR Chapter yıllık üyelik bedeli 15$’dır.
PMI Türkiye olarak biz eğitim vermiyoruz. Aşağıda Türkiye’de PMI’a kayıtlı proje yönetimi eğitimi veren kuruluşlarının listesi yer almaktadır.
Türkçe dil desteği ile de girebileceğiniz CAPM sertifikası sınavına yönelik olarak, üniversitelerin 3.sınıf ve son sınıf öğrencisi olan ya da 2 yıl içerisinde mezun olmuş olan kişilere ücretsiz olarak Sertifikalı Genç Proje Yönetici Adayı Yetiştirme Programı kapsamında en az 23 saatlik eğitim verilmektedir.
CAPM sertifikası sınavına girmeniz için sizden ya 1500 saat proje yönetimi alanında çalışmış olmanız ya da 23 saat proje yönetimi eğitimi almanız istenmektedir.
Bu eğitim sayesinde sınav ön şartını karşılamış olursunuz. Bu eğitim sayesinde sınav ön şartını karşılamış olursunuz. Eğitimlerimiz, PMI® tarafından sağlanan eğitim içeriği ile 4 tam gün içinde gerçekleştirilmekte olup, kesin yer, tarih ve saat bilgileri, 20 kişilik katılımcı sayısına ulaştıktan sonra belirlenip, duyurulacaktır.
Eğitim sonunda, eğitimlerin 3/4’üne düzenli olarak katılmış olan öğrencilere PMI® tarafından hazırlanan katılım sertifikası verilecek ve verilen bu sertifika, CAPM® sınavına girmek için önkoşul olan eğitimi belgeleyecektir. Öğrenciler bu belgeyi kullanarak CAPM® sınavına başvurabileceklerdir Söz konusu eğitimlere katılım için başvurular, gencpy@pmi.org.tr adresine
yapılmaktır.
CAPM® sertifikası sınavı 150 sorudan oluşan 3 saatlik bir sınavdır. CAPM® sertifikasının 5 yıl geçerliliği vardır.
CAPM Eğitimi hakkındaki detaylı bilgiye http://www.pmi.org.tr/capm-egitimleri/ bağlantısından da ulaşabilirsiniz.
Eğitimlerimiz netleşince web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmakta ve talepler toplanmaktadır.
Bu ilanlarımızı takip eder ve bu aşamada bizlerle kontağa geçerseniz seviniriz. Eğitim kesin tarih ve yer bilgileri yeterli katılımcı sayısına (örneğin 20 kişi) ulaştıktan sonra belirlenip, duyurulmaktadır.
Türkçe dil desteği ile de girebileceğiniz CAPM sertifikası sınavına yönelik olarak, üniversitelerin 3.sınıf ve son sınıf öğrencisi olan ya da 2 yıl içerisinde mezun olmuş olan kişilere ücretsiz olarak Sertifikalı Genç Proje Yönetici Adayı Yetiştirme Programı kapsamında en az 23 saatlik eğitim verilmektedir.
CAPM sertifikası sınavına girmeniz için sizden 23 saat proje yönetimi eğitimi almanız istenmektedir.
Bu eğitim sayesinde sınav ön şartını karşılamış olursunuz. Eğitimler, PMI Türkiye tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Eğitim sonunda, eğitimlerin %80’ine düzenli olarak katılmış olan öğrencilere PMI tarafından hazırlanan katılım sertifikası verilecek ve verilen bu sertifika, CAPM sınavına girmek için önkoşul olan eğitimi belgeleyecektir. Öğrenciler bu belgeyi kullanarak CAPM sınavına başvurabileceklerdir. Söz konusu eğitimlere katılım için başvurular, gencpy@pmi.org.tr adresine yapılmaktır.
CAPM® sertifikası sınavı 150 sorudan oluşan 3 saatlik bir sınavdır. CAPM® sertifikasının 5 yıl geçerliliği vardır.
CAPM Eğitimi hakkındaki detaylı bilgiye http://www.pmi.org.tr/capm-egitimleri/ bağlantısından da ulaşabilirsiniz.
Önkoşullar
Ortaöğretim derecesi (lise diploması, önlisans derecesi veya küresel eşdeğeri)
23 saatlik proje yönetimi eğitimi
Eğitimlerimiz netleşince web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmakta ve talepler toplanmaktadır.
Bu ilanlarımızı takip eder ve bu aşamada bizlerle kontağa geçerseniz seviniriz. Eğitim kesin tarih ve yer bilgileri yeterli katılımcı sayısına ulaştıktan sonra belirlenip, duyurulmaktadır.
Gönüllülük (9)
PMI TR gönüllülüğü özelde proje yönetimi profesyonellerinden ve proje yönetimine gönül verenlerden oluşan büyük bir ailenin bir parçası olmaktır.
PMI Türkiye Chapter’ının yürüttüğü tüm faaliyetler ve projeler gönüllülük esaslı olup, gönüllü olarak yer alabileceğiniz işler haftada birkaç saatlik katılımın yeterli olabileceği projelerden özel bir projenin yönetimine kadar çeşitlilik göstermektedir.
Gönüllülük ile ilgili her türlü sorunuz için volunteer@pmi.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
PMI TR gönüllü ilanları https://vrms.pmi.org/ sayfasında yayınlanmakta olup ilanlara başvuru yapabilmek için öncelikle ücretsiz hesap oluşturmanız gerekmektedir.
Gönüllü olarak çalışmanız durumunda elde edeceğiniz kazanımların bir kısmı şöyle sıralanabilir:
- Her şeyden önce liderlik becerilerinizi geliştirebileceğiniz bir çevre içerisinde yer almak,
- İş çevrenizin genişlemesi,
- Kar amacı gütmeyen bir kuruluşta işlerin nasıl yürüdüğü hakkında bilgi sahibi olma,
- Profesyonel deneyim ve gelişim,
- PMP sertifikasının devamlılığı için PDU kazanma.
Chapter bünyesinde yürütülen faaliyetlerin bir kısmı aşağıda yer almakta olup, hayata geçirilebilecek projeler gönüllülerimizin hayal gücü ile sınırlıdır.
Kurumsal Üyelik Gönüllü proje ekibimiz büyük kurumları ziyaret ederek PMI ve PMI Türkiye Chapter’ı tanıtıyor, proje yönetimini anlatıyor, çalışanlarının üye olması ile ne gibi faydalar kazanacaklarının farkındalığını oluşturmaya çalışıyorlar.
CAPM Sertifikası Eğitimleri PMI’nın verdiği sertifikalardan biri olan CAPM sertifikasının eğitimlerini öğrencilerin çalışma hayatlarına daha hazır olarak başlamalarını sağlamak için ücretsiz olarak veriyoruz. Bu eğitimlerin hem içeriğini hazırlayan hem de eğitimlerini veren gönüllü bir proje ekibimiz var.
PM Summit İstanbul-Ankara Yılda bir kez İstanbul ve Ankara’da düzenlenen uluslararası katılımlı Summitlerin organizasyonunu yapan, konuşmacıları, programı, program içeriğini oluşturan gönüllü Proje ekibimiz bulunmaktadır.
Proje Yönetim Dünyası Dergimiz Her yıl belirli periyotlar ile dergi yayınlıyoruz. Dergi tamamen gönüllülerimizin desteği ile hazırlanmaktadır. Derginin içeriğinin hazırlanması, röportaj yapılması gibi işler için gönüllülerimiz destek olmaktadır.
Sosyal Medya Sosyal medyada düzenli olarak paylaşımlar yapan bir gönüllü ekibimiz bulunmaktadır (Twitter, Facebook, Linkedin).
Profesyonel Gelişim Aktiviteleri Her ay İstanbul’da 2, Ankara’da 1 ve İzmir’de farklı periyotlar ile gerçekleştirilen etkinlikleri organize eden, konuşmacı ayarlayan bir gönüllü ekibimiz var. Etkinlikleri pmi.org.tr web sayfamızdan takip edebilirsiniz.
PMI Educational Foundation (PMIEF) PMI Türkiye bünyesinde ilkokul öğretmenlerine eğitim verilerek verilen bilgilerin öğrencilere aktarılmasının beklendiği, çeşitli Okullarda programı yürüten gönüllü bir proje ekibimiz bulunmaktadır.
Yılın En İyi Projesi Yılın en iyi projesi ödülünü koordine etmek ve şartlarını belirlemek için çalışan bir gönüllü proje ekibimiz bulunmaktadır.
Gönüllülerin Yönetimi Gönüllülük taleplerini yöneten ve ayrıca Üniversitelere ziyaretlerde bulunarak proje yönetimi, PMI ve PMI TR’nin çalışmalarının tanıtımını yapan bir ekibimiz bulunmaktadır.
Mentörlük Üniversite öğrencilerine mentörlük yapan gönüllü proje ekibimiz bulunmaktadır.
Bilgi Teknolojileri Ekibi Web sayfası ve Chapter içi iletişimi koordine eden bir BT gönüllü ekibimiz bulunmaktadır.
Evet. Yaptığınız gönüllü çalışmalar karşılığında PDU kazanabilirsiniz.
Yaptığınız gönüllü çalışmalar karşılığında PDU’larınızı kendiniz beyan edip PMI Global’e başvurabilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken yol çok kolay:
PMI Üyelik hesabınızda – Report PDUs – Volunteer altındaki Volunteer Information formunu doldurup PDU talebinizi PMI’a iletebilirsiniz.
PMI, talebinizi inceleyecek ve yapmış olduğunuz gönüllülük çalışması karşılığında alabileceğiniz PDU sayısı hususunda sizi bilgilendirecektir. PMI beyan esaslı çalışan bir kurum olmakla birlikte PDU taleplerini büyük bir titizlikle incelemekte ve suistimale yer vermemek adına gönüllülük çalışmanızdan kazanabileceğiniz PDU sayısını sınırlandırabilmektedir.
Genel anlamda, 3 yıllık bir dönemde, PMI’ın yeni Continuing Certification Requirements (CCR) programına göre Gönüllü faaliyetlerinden kazanılabilecek azami PDU sayısı 25 olarak belirlenmiştir.
Fiziksel anlamda başta İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerimizde katılabilirsiniz. Zaman zaman diğer illerimizde de etkinlikler düzenlemekteyiz. Ancak, hangi şehirde olursanız olun, bulunduğunuz şehirde PMI Türkiye etkinliklerinin düzenlenmesi için öncülük edebilirsiniz.
Elbette. Hemen hemen tüm projelerimizde kendinize uygun uzaktan katılım ve katkı sağlayabileceğiniz bir rol bulabilirsiniz. Siz yeter ki gönülden isteyin.
Kurumsal Üyelik (4)
Kurumsal üyelik, PMI Türkiye Chapter bünyesinde 2016 yılı itibariyle başlatılmış olan bir programdır. Program, Chapter ile kurumlar arasındaki işbirliği çalışmaları kapsamında, karşılıklı faydaların arttırılması ve işbirliğinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla işletime alınmıştır.
En az on çalışanı için PMI ve PMI Türkiye Chapter üyelik ücretini karşılayan Kurumlar, talep etmeleri halinde PMI Türkiye Chapter kurumsal üyesi olarak Chapter tarafından sağlanan desteklere erişebilirler.
Kurumsal üyemiz olmak veya daha ayrıntılı bilgi almak üzere, aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz:
Telefon: 0 (212) 281 37 52
E-posta: membership@pmi.org.tr
Bu program ile amacımız kurumlarımızın çalışanlarının PMI ve PMI Türkiye Chapter üyeliklerini desteklemesini sağlamak ve üyeliğin getireceği avantaj ve sağlayacağı değerler ile çalışanların yetkinliklerinin artması; kurumların da daha yetkin çalışanların katacağı değerlerle daha başarılı projelere imza atmalarını sağlamaktır.
Bu programla taraflar arası karşılıklı kazanımlar açısından izlenen temel yaklaşımlar şöyle sıralanabilir:
- Farkındalık: Kurumsal üyelik modeli ile amaçlanan önemli faydalardan biri, ülkemizde proje yönetiminin önemini vurgulamak, organizasyonların ve ülkemizin kısıtlı kaynaklarının etkin kullanımına olumlu etkisine yönelik farkındalığı arttırmaktır. PMI Türkiye bu amaçla, Kurumsal Üyeleri ile yakın işbirliği içinde çalışmalarını yürütür.
- Görünürlük: PMI Türkiye tarafından yayınlanan Proje Yönetim Dünyası dergisi, web sitesi ve etkinliklere ait görsel medya gibi çeşitli platformlarda Kurumsal üyelerimiz vurgulanır.
- Eğitim: PMI Türkiye tarafından, talep edilmesi halinde üye kuruma eğitimler verilir. PMI Türkiye çalışmalarının tanıtıldığı ve PMBOK içeriğinin açıklandığı bu eğitimler, kurumsal üyelik kapsamında ücretsiz olarak sağlanır.
- Mentorluk: PMI Türkiye yıllık planlaması doğrultusunda üye kuruma mentorluk hizmeti sağlanır. Bu hizmet kapsamında üye kurumda proje yönetimi çalışmalarının yürütülmesi, proje yönetim ofisi kurulumu ve PMI sertifikasyonuna hazırlık çalışmalarında, PMI Türkiye tarafından mentorluk desteği sağlanmaktadır.
- PMI Meslek Ödülleri: PMI Professional Awards, PMI tarafından her yıl, proje yönetimi mesleğine yapılan katkıları onurlandırmak üzere verilen ödüllerdir. Ödüller; projeler, ürünler, akademik yayınlar ve benzer mesleki çalışmalar için kişiler ve kurumlar özelinde verilir. PMI Türkiye tarafından kurumsal üyeler için, talep edilmesi durumunda bu ödüllere başvuru sürecinde destek sağlanır.
- Esneklik: Her kurumun proje yönetimi kapsamında farklı ihtiyaç ve beklentilerine PMI Türkiye elindeki küresel imkanlarla destek olmaktadır. Dünyadaki hemen hemen her ülkeye ulaşabilen proje yönetimi ağı ile özellikle küresel ölçekte çalışan kurumlarımıza değer katabilecek imkanlar sunabilmektedir.
Mentorluk (16)
PMI Türkiye gönüllü ekibi tarafından sağlanan bir destek programıdır. Amacı proje yönetimi konusunda mentorluk desteğine ihtiyaç duyan kişilere deneyimli gönüllüler tarafından ihtiyaçları doğrultusunda destek verilerek daha ileri bir seviyeye ulaşmalarını sağlamaktır.
Mentor olabilmek için öncelikle PMI Türkiye üyesi ve aktif PMI sertifikası (CAPM hariç) sahibi olma şartı aranmaktadır. Ayrıca mentorun genel iş deneyiminin yanı sıra mutlaka mentorluk vereceği ilgili alanda en az 5 yıl iş deneyimi olması gerekmektedir. Bu işi gönüllü yapması, belirli bir zamanını düzenli olarak bu konuya adaması gibi özellikler de ayrıca aranmaktadır.
Sertifikası aktif olmayanlar ve hiç sertifikaya sahip olmayanlar programa mentor olarak dâhil olamayacaktır.
Ağırlıklı olarak proje yönetimi ile ilgili konularda desteğe ihtiyacı olan hemen herkes mentorluk desteği almak için bu programa başvurabilir.
Üniversite öğrencileri için mentorluk desteği ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Öğrenci olmayanlar için sadece PMI TR üyesi olma şartı dışında ek bir ücret söz konusu olmamaktadır.
Normal bir destek süreci ortalama 6-8 ay civarında sürmektedir. Ancak ihtiyaca bağlı olarak gerçek süre, eşleşmeler sonrasında mentor ve menti arasında kesinleştirilmektedir.
PMI TR mentorluk programı temel olarak PMI, PMI Türkiye, Proje Yönetimi, PMI sertifikaları, üyelere değer katmak, üyelerin kariyer yolculuklarında destek olmak ve benzeri konular çevresine odaklanmıştır.
Mentorluk sürecinde mentinin farklı özel beklentileri olabilir. Ancak PMI, PMI Türkiye, Proje Yönetimi veya yeni iş fikri ile alakalı olmayan konular PMI TR mentorluk programında ele alınmayacaktır. Yine de tüm konular hassasiyetle ele alınıp mümkün olduğunca destek verilmeye çalışılacaktır.
Mentorluk kavramı genel olarak asıl sorumluluğun mentilerde olması üzerine kurulu bir çalışmadır. Mentorlar sadece uzmanlıklarını paylaşmakla ve kapsamı PMI TR kapsamı çerçevesinde tutmakla sorumludur. PMI TR ise sürecin genel denetimini yapmaktan sorumludur. Asıl iş mentilerin bu sürece kendini adamasına, ödevlerini zamanında yerine getirmesine ve kendi adına doğru seçimleri yapmasına bağlıdır.
PMI TR veya mentorlar mentilerin seçimlerinden veya aldıkları kararlardan sorumlu değildir.
Gerçekleştirilen etik dışı davranışlardan ise bu davranışı gerçekleştiren mentor veya menti şahsen sorumludur. Böyle bir durumun tespiti durumunda PMI TR her zaman ilgili süreci sonlandırma hakkını elinde tutar.
Programa özel etik ve gizlilik kuralları olmakla birlikte PMI ve EMCC tarafından belirlenmiş bazı kural ve standartlar da geçerlidir. Programa dâhil olan tüm taraflar bu kurallara uymakla yükümlüdür.
Başvurunuzu aşağıdaki formu doldurarak yapabilirsiniz.
Sonrasında değerlendirme yapılıp geri dönüş gerçekleştirilecektir. Özellikleriniz program koşullarına uygun olduğu takdirde en kısa sürede çalışmalara dâhil olabilirsiniz.
Başvurunuzu aşağıdaki formu doldurarak yapabilirsiniz.
Başvurunuz incelenip en kısa sürede size uygun bir mentor ile eşleşmeniz için geri dönüş yapılacaktır.
Başvurunuzu talebinizin detaylarını açıklayacak şekilde mentorship@pmi.org.tr adresine yazılı olarak yapabilirsiniz.
Program öncelikli olarak İstanbul’da gerçekleştirilecek olsa da, PMI TR’nin bulunduğu diğer iller olan Ankara ve İzmir’de de aktif çalışmalar olacaktır.
Ayrıca sadece yüzyüze değil çevrimiçi görüşmeler de olabileceğinden çevrimiçi uygulamalarla da (Skype, Hangout, Whatsapp, Facetime, vb.) görüşmeler yapılabilir. Bu sayede sadece İstanbul, Ankara ve İzmir ile sınırlı kalmayıp Türkiye’nin her yerine uzaktan da olsa ulaşma imkânımız olacaktır.
Mentiler kendi imkânlarıyla ve mentorlarıyla zaman planını yaparak mentorun bulunduğu ile gelirse veya farklı illere özel planlanabilecek mentorluk ziyaretlerine kendilerini ayarlarlarsa yüzyüze görüşme fırsatı da olacaktır.
Mentorlar ve mentiler ele alınacak konulara, bulundukları konuma ve zaman planına göre eşleştirilecektir.
Mentorlar normalde mentilerine destek vermekte olsalar da, zaman zaman mentorların da desteğe ihtiyacı olur. Mentorlara destek veren, programın bütününü koordine eden, süreci PMI TR beklentilerine uygun halde tutan kişiler Mentor Danışmanı adıyla, bir üst seviyede programda yer almaktadır. Bir anlamda mentorların mentoru olarak da ifade edilebilir.
Sponsorluk desteğinizden
memnuniyet duyarız. Talebinizi aşağıdaki iki mail adresine birlikte
gönderebilirsiniz.
Konuyu resmileştirmek için sponsorluk direktörlüğümüz size en kısa sürede geri dönecektir.
Gönüllü olarak gerçekleştirilen bu faaliyet mentorlara farklı kişilerle çalışıp deneyim kazanmalarını sağlamanın yanında, sertifika sahibi olmalarından dolayı, mentorluk yaptıkları her 1 saat için 1 PDU olarak da geri dönüş sağalamaktadır.
Profesyonel Gelişim (49)
PMP Sertifikasyon gereksinimleri:
PMP Sertifikasyon gereksinimleri:
Dört yıllık bir üniversite mezuniyeti
36 ay Proje Yönetimi deneyimi
35 saatlik proje yönetimi eğitimi veya CAPM Sertifikasyonu
– VEYA –
Lise diploması veya önlisans derecesi (veya küresel eşdeğeri)
60 ay Proje Yönetimi deneyimi
35 saatlik proje yönetimi eğitimi veya CAPM Sertifikasyonu
Şirket içerisindeki aldığınız proje yönetimi ile ilgili eğitimleri ve üniversitede aldığınız proje yönetimi ile ilgili dersleri eğitim ön şartı olarak girebilirsiniz. PMP sertifikası için gerekli olan ön şart eğitimin ATP’lerden alınma zorunluğu yoktur. PMI, sınavı almak için önkoşul olan 35 saatlik Proje Yönetimi Eğitimini nereden alırsanız alın, kabul edecektir. Ancak, Audit sürecine kalırsanız içeriği talep edilecektir.
Sınav ücreti PMI üyesi olmayanlar için 555 USD, üyesi olanlar için 405 USD dir.
PMI üyeliği ücreti yıllık 129$ ve PMI TR Chapter yıllık üyelik bedeli 15$’dır.
PMI Türkiye olarak biz eğitim vermiyoruz. Aşağıda Türkiye’de PMI’a kayıtlı proje yönetimi eğitimi veren kuruluşlarının listesi yer almaktadır.
PMI’ın web sitesinden ulaşabilirsiniz:
https://www.pmi.org/certifications/types/project-management-pmp
Yine bu web sitesinde verilen PMP El Kitapçığından
ve PMP Sınavı içerik dokümanından
detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
PMI’ın web sitesinden aşağıdaki bağlantıyı kullanarak PMP sertifikası başvuru sayfasına ulaşabilir ve bu sayfadaki “Apply Now” butonuna tıklayıp ilgili yönergeleri takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz:
https://www.pmi.org/certifications/types/project-management-pmp
PMP Sınavı İngilizce yapılmaktadır, ancak Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Aynı sınav ekranında üstte sorunun İngilizcesi, altta ise sorunun Türkçesi yer almaktadır.
Aşağıdaki eğitim sağlayıcı türlerinden biri veya daha fazlası tarafından sunulan eğitimlerin başarıyla tamamlandığını göstererek eğitim gereksinimlerini karşılayabilirsiniz:
- PMI Kayıtlı Eğitim Sağlayıcıları (R.E.P.s)
- PMI Yetkili Eğitim Ortakları (ATP’ler)
- PMI bölümleri *
- İşveren / şirket tarafından desteklenen programlar
- Eğitim şirketleri veya danışmanlar (ör. Eğitim okulları)
F.Kurs sonu değerlendirmesi de dahil olmak üzere uzaktan eğitim şirketleri
- Üniversite / kolej akademik ve sürekli eğitim programları
Aşağıdaki eğitimler, eğitim gereksinimlerini karşılamamaktadır:
* PMI bölüm toplantıları
* Kendi kendine öğrenme (ör. Kitap okumak, eğitici videoları izlemek veya koçlar veya danışmanlarla oturumlar)
Evet. Belirttiğiniz şekilde üniversitede aldığınız dersi ön şart olarak girebilirsiniz. Belgelenmesi istenir ise transcript ile belgeleyebilirsiniz.
Sınav tarihleri başvuru kabulü sonrası gelen mailde yapılan yönlendirmeler ile aday tarafından belirlenmektedir. Aday bireysel olarak, sınav yerinin uygunluk durumuna göre dilediği tarihte sınava girebilmektedir.
İzmir’de bir test merkezi mevcuttur. Yine başvuru kabulü sonrası gelen mailde yapılan yönlendirmeler ile test merkezini seçebilmekte ve test merkezinin uygunluk durumuna göre sınav tarihini belirleyebilmektesiniz.
Evet.
Hayır, PMI üyesi olmanız sizi denetime seçilmenizi engellemez.
Milliyet, ırk, inanç, cinsiyet ve benzeri diğer şeyler PMI denetimi için kriter değildir. PMI denetimi için seçim tamamen rastgeledir.
Evet.
Kaç başvuru sahibinin denetlendiği bilinmiyor. PMI, belirli bir başvuru yüzdesini denetlemekle birlikte herhangi bir rakam yayınlamamıştır. Bazı web siteleri, başvuruların %8-10’unun denetlendiğini öngörmektedir. Bununla birlikte, bu doğrulanmış bir bilgi değildir.
Yine doğrulanmış bir bilgi yoktur. PMI herhangi bir rakam yayınlamamıştır. Ancak, gerekli bilgileri göndermeniz durumunda, başvurunuz reddedilmeyecektir. PMI rastgele bir başvuruyu reddetmez.
Hayır. PMI denetimi tamamen rasgele bir süreçtir.
Hayır. Herhangi bir şekilde sertifika sınavınızı etkilemez.
Hayır. PMI denetiminden korkmamalısınız. Bu, adaylığınızı hiçbir şekilde etkilemez.
PMI, sınav ücretini yatırdıktan hemen sonra bir e-posta gönderecektir. E-posta başvurunuzun denetim altında olduğunu size bildirir. E-posta ayrıca sürecin kendisi ile ilgili ayrıntılar sağlar ve süreç ile ilgili önerilerde bulunur.
- PMI genellikle eğitim, öğretim ve proje tecrübesi belgelerinizin basılı kopyalarını istemektedir.
- Adayın posta yoluyla istenen belgeleri göndermesi ve PMI’nın cevabını beklemesi gerekmektedir.
- Belgelerinizi aldıktan sonra, PMI bunları inceleyecektir. PMI memnun kalırsa, aday, denetimin başarıyla tamamlandığına dair bir başka e-posta alacaktır.
- PMI, denetimin başarıyla tamamlanmasının ardından uygunluk kodu(eligibility code) ve sınav planlama talimatları gönderecektir. Aday daha sonra sınav programına devam edebilir.
- Ancak, PMI belgelerden memnun değilse, aday daha fazla bilgi isteyen başka bir e-posta alacaktır (veya destekleyici belgeler).
- Bazı nadir durumlarda, aday denetimde başarısız olabilir.
Hayır. Tüm belgelerin normal postayla veya kargo servisi ile aşağıdaki adrese gönderilmesi gerekmektedir:
Hayır. Orijinal belgelerin fotokopileri yeterlidir.
Evet.
Proje hakkında samimi bilgiye sahip olan herkes, proje belgelerini imzalayabilir. Örneğin, meslektaşınız, müşteri veya sponsorunuz proje belgelerini imzalayabilir. Ancak bu kişi PMP başvurusunda adını yazdığınız kişi olmalıdır.
Hayır. Proje hakkında samimi bilgiye sahip olan herkes, proje belgelerini imzalayabilir.
Proje hakkında samimi bilgiye sahip olan herkes, proje belgelerini imzalayabilir. Örneğin, meslektaşınız, müşteri veya sponsorunuz proje belgelerini imzalayabilir. Ancak bu kişi PMP başvurusunda adını yazdığınız kişi olmalıdır.
Orijinalin fotokopisi ve adayın, belgenin genel bir çevirisini özetleyen bir mektubu belgelerin arasına eklemesi gerekmektedir.
PMI, eğitimin alındığına dair eğitim veren kişi, İK departmanı veya şirket antetli kağıda yazılmış ve imzalanmış bir tamamlama mektubunu kabul edecektir.
PMI denetim işlem ücreti olarak 100 USD kesinti uygular, sertifika sınavı için yatırmış olduğunuz ücretin geri kalanı geri ödenir. Sınav için tekrar başvurmanız gerekecektir.
Tüm başvurular layıkıyla incelenir. Başvurunuzda yeterli açıklamaları yapmışsanız, belgeleriniz eksiksizse ve başvurunuzda verilen bilgilere uyuyorsa endişelenmenize gerek yoktur.
İşlemin tamamlanması 5-7 iş günü arasında sürmektedir.
İstenen tüm belgeler 90 gün içinde PMI’ye ulaşmalıdır.
Başvurunuzun PMI Denetimini geçemediği kabul edilecektir.
Yine başvurunuzun PMI Denetimini geçemediği kabul edilecektir.
1 yıl sonra.
Hayır. Denetim altındaki süre 1 yıllık sınırlamaya dahil değildir. Bu işlem 4 hafta sürecek ise, o zaman size zamanlama ve sınava girmek için ek 4 hafta süre verilecektir.
Türkçe dil desteği ile de girebileceğiniz CAPM sertifikası sınavına yönelik olarak, üniversitelerin 3.sınıf ve son sınıf öğrencisi olan ya da 2 yıl içerisinde mezun olmuş olan kişilere ücretsiz olarak Sertifikalı Genç Proje Yönetici Adayı Yetiştirme Programı kapsamında en az 23 saatlik eğitim verilmektedir.
CAPM sertifikası sınavına girmeniz için sizden ya 1500 saat proje yönetimi alanında çalışmış olmanız ya da 23 saat proje yönetimi eğitimi almanız istenmektedir.
Bu eğitim sayesinde sınav ön şartını karşılamış olursunuz. Bu eğitim sayesinde sınav ön şartını karşılamış olursunuz. Eğitimlerimiz, PMI® tarafından sağlanan eğitim içeriği ile 4 tam gün içinde gerçekleştirilmekte olup, kesin yer, tarih ve saat bilgileri, 20 kişilik katılımcı sayısına ulaştıktan sonra belirlenip, duyurulacaktır.
Eğitim sonunda, eğitimlerin 3/4’üne düzenli olarak katılmış olan öğrencilere PMI® tarafından hazırlanan katılım sertifikası verilecek ve verilen bu sertifika, CAPM® sınavına girmek için önkoşul olan eğitimi belgeleyecektir. Öğrenciler bu belgeyi kullanarak CAPM® sınavına başvurabileceklerdir Söz konusu eğitimlere katılım için başvurular, gencpy@pmi.org.tr adresine
yapılmaktır.
CAPM® sertifikası sınavı 150 sorudan oluşan 3 saatlik bir sınavdır. CAPM® sertifikasının 5 yıl geçerliliği vardır.
CAPM Eğitimi hakkındaki detaylı bilgiye http://www.pmi.org.tr/capm-egitimleri/ bağlantısından da ulaşabilirsiniz.
Eğitimlerimiz netleşince web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmakta ve talepler toplanmaktadır.
Bu ilanlarımızı takip eder ve bu aşamada bizlerle kontağa geçerseniz seviniriz. Eğitim kesin tarih ve yer bilgileri yeterli katılımcı sayısına (örneğin 20 kişi) ulaştıktan sonra belirlenip, duyurulmaktadır.
Bize info@pmi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Web sitemizin iletişim sayfasını kullanarak http://www.pmi.org.tr/iletisim/ e-posta listemize üye olabilirsiniz.
Bizi sosyal medya kanallarımızdan takip edebilirsiniz:
- PMI Türkiye web sitemiz: http://www.pmi.org.tr,
- Linkedin sayfamız: https://tr.linkedin.com/company/pmi-tr,
- Facebook sayfamız: https://www.facebook.com/PMITR/,
- YouTube kanalımız: https://www.youtube.com/user/PmiTurkeyChapter,
- Twitter hesabımız: https://twitter.com/pmi_tr,
Ayrıca, volunteer@pmi.org.tr mail adresini kullanarak Gönüllü ekibimize katılım talebinde bulunabilirsiniz.
Evet. Yaptığınız gönüllü çalışmalar karşılığında PDU kazanabilirsiniz.
Yaptığınız gönüllü çalışmalar karşılığında PDU’larınızı kendiniz beyan edip PMI Global’e başvurabilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken yol çok kolay:
PMI Üyelik hesabınızda – Report PDUs – Volunteer altındaki Volunteer Information formunu doldurup PDU talebinizi PMI’a iletebilirsiniz.
PMI, talebinizi inceleyecek ve yapmış olduğunuz gönüllülük çalışması karşılığında alabileceğiniz PDU sayısı hususunda sizi bilgilendirecektir. PMI beyan esaslı çalışan bir kurum olmakla birlikte PDU taleplerini büyük bir titizlikle incelemekte ve suistimale yer vermemek adına gönüllülük çalışmanızdan kazanabileceğiniz PDU sayısını sınırlandırabilmektedir.
Genel anlamda, 3 yıllık bir dönemde, PMI’ın yeni Continuing Certification Requirements (CCR) programına göre Gönüllü faaliyetlerinden kazanılabilecek azami PDU sayısı 25 olarak belirlenmiştir.
PMP sertifika sınavı 2 Ocak 2021 tarihinden itibaren yeni formatı (%50 PMBOK + %50 Agile) ile alınmaktadır. Sınavda hala PMBOK 6. versiyon, Agile kısmı için ise PMI’ın yayınlamış olduğu Agile Practice Guide temel alınmaktadır.
Daha detaylı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.pmi.org/certifications/project-management-pmp/earn-the-pmp/pmp-exam-preparation
PMI, PMP sınavı için eğitim desteği sağlamamaktadır.
Eğitim sağlayıcılarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
PMBOK 7. versiyon 1 Ağustos 2021 tarihi itibariyle yayınlanacaktır.
PMP sınav hazırlığında eğitimini, web sitemizdeki eğitim kurumlarından alabilirsiniz. Bu eğitim kurumlarından bir kaçı 2021 başından itibaren REP (Registered Education Provider) statüsünden ATP (Authorized Training Partner) statüsüne dönüşmeye başladı.
ATP olan eğitim kurumlarından alınacak eğitim için, eğitim içeriğini PMI global sağlayacak ve eğitmenlerini onaylamış olacak.
PMP sınavına girebilme ön koşulu olarak istemiş olduğu 35 saatlik Proje Yönetimi eğitimini REP veya ATP’lerden alma zorunluluğu yoktur. PMI, PMP girebilmek için ön koşul olan 35 saatlik Proje Yönetimi Eğitimini nereden alırsanız alın, kabul edecektir. Ancak audit sürecine kalırsanız aldığınız eğitimin içeriği talep edilecektir.
https://www.pmi.org/-/media/pmi/documents/public/pdf/certifications/project-management-professional-handbook.pdf?v=2aae0031-55fc-4b6e-b70c-08d2b694e69c
PMI’ın, PMP sınavına girebilme ön koşulu olarak istemiş olduğu 35 saatlik Proje Yönetimi eğitimini REP veya ATP’lerden alma zorunluluğu yoktur. PMI, PMP girebilmek için ön koşul olan 35 saatlik Proje Yönetimi Eğitimini nereden alırsanız alın, kabul edecektir. Ancak audit sürecine kalırsanız aldığınız eğitimin içeriği talep edilecektir.
https://www.pmi.org/-/media/pmi/documents/public/pdf/certifications/project-management-professional-handbook.pdf?v=2aae0031-55fc-4b6e-b70c-08d2b694e69c
Sınav ücreti PMI üyesi olursanız 405 dolar, üye olmazsanız 555 dolardır. Sınavı geçtikten sonra herhangi bir harç ödeme yapmanıza gerek yoktur.
Sertifikanın geçerlilik süresi 3 yıldır. Sertifikanın geçerlilik süresini uzatmak için 3 yıllık süre içerisinde 60 PDU toplanması gerekmekte ve sertifika süre uzatımı için PMI üyeleri 60 dolar, üye olmayanlar ise 150 dolar ödemelidir.
Türkçe dil desteği ile de girebileceğiniz CAPM sertifikası sınavına yönelik olarak, üniversitelerin 3.sınıf ve son sınıf öğrencisi olan ya da 2 yıl içerisinde mezun olmuş olan kişilere ücretsiz olarak Sertifikalı Genç Proje Yönetici Adayı Yetiştirme Programı kapsamında en az 23 saatlik eğitim verilmektedir.
CAPM sertifikası sınavına girmeniz için sizden 23 saat proje yönetimi eğitimi almanız istenmektedir.
Bu eğitim sayesinde sınav ön şartını karşılamış olursunuz. Eğitimler, PMI Türkiye tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Eğitim sonunda, eğitimlerin %80’ine düzenli olarak katılmış olan öğrencilere PMI tarafından hazırlanan katılım sertifikası verilecek ve verilen bu sertifika, CAPM sınavına girmek için önkoşul olan eğitimi belgeleyecektir. Öğrenciler bu belgeyi kullanarak CAPM sınavına başvurabileceklerdir. Söz konusu eğitimlere katılım için başvurular, gencpy@pmi.org.tr adresine yapılmaktır.
CAPM® sertifikası sınavı 150 sorudan oluşan 3 saatlik bir sınavdır. CAPM® sertifikasının 5 yıl geçerliliği vardır.
CAPM Eğitimi hakkındaki detaylı bilgiye http://www.pmi.org.tr/capm-egitimleri/ bağlantısından da ulaşabilirsiniz.
Önkoşullar
Ortaöğretim derecesi (lise diploması, önlisans derecesi veya küresel eşdeğeri)
23 saatlik proje yönetimi eğitimi
Eğitimlerimiz netleşince web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmakta ve talepler toplanmaktadır.
Bu ilanlarımızı takip eder ve bu aşamada bizlerle kontağa geçerseniz seviniriz. Eğitim kesin tarih ve yer bilgileri yeterli katılımcı sayısına ulaştıktan sonra belirlenip, duyurulmaktadır.
Sertifikasyon (46)
PMP Sertifikasyon gereksinimleri:
PMP Sertifikasyon gereksinimleri:
Dört yıllık bir üniversite mezuniyeti
36 ay Proje Yönetimi deneyimi
35 saatlik proje yönetimi eğitimi veya CAPM Sertifikasyonu
– VEYA –
Lise diploması veya önlisans derecesi (veya küresel eşdeğeri)
60 ay Proje Yönetimi deneyimi
35 saatlik proje yönetimi eğitimi veya CAPM Sertifikasyonu
Şirket içerisindeki aldığınız proje yönetimi ile ilgili eğitimleri ve üniversitede aldığınız proje yönetimi ile ilgili dersleri eğitim ön şartı olarak girebilirsiniz. PMP sertifikası için gerekli olan ön şart eğitimin ATP’lerden alınma zorunluğu yoktur. PMI, sınavı almak için önkoşul olan 35 saatlik Proje Yönetimi Eğitimini nereden alırsanız alın, kabul edecektir. Ancak, Audit sürecine kalırsanız içeriği talep edilecektir.
Sınav ücreti PMI üyesi olmayanlar için 555 USD, üyesi olanlar için 405 USD dir.
PMI üyeliği ücreti yıllık 129$ ve PMI TR Chapter yıllık üyelik bedeli 15$’dır.
PMI Türkiye olarak biz eğitim vermiyoruz. Aşağıda Türkiye’de PMI’a kayıtlı proje yönetimi eğitimi veren kuruluşlarının listesi yer almaktadır.
PMI’ın web sitesinden ulaşabilirsiniz:
https://www.pmi.org/certifications/types/project-management-pmp
Yine bu web sitesinde verilen PMP El Kitapçığından
ve PMP Sınavı içerik dokümanından
detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
PMI’ın web sitesinden aşağıdaki bağlantıyı kullanarak PMP sertifikası başvuru sayfasına ulaşabilir ve bu sayfadaki “Apply Now” butonuna tıklayıp ilgili yönergeleri takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz:
https://www.pmi.org/certifications/types/project-management-pmp
PMP Sınavı İngilizce yapılmaktadır, ancak Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Aynı sınav ekranında üstte sorunun İngilizcesi, altta ise sorunun Türkçesi yer almaktadır.
Aşağıdaki eğitim sağlayıcı türlerinden biri veya daha fazlası tarafından sunulan eğitimlerin başarıyla tamamlandığını göstererek eğitim gereksinimlerini karşılayabilirsiniz:
- PMI Kayıtlı Eğitim Sağlayıcıları (R.E.P.s)
- PMI Yetkili Eğitim Ortakları (ATP’ler)
- PMI bölümleri *
- İşveren / şirket tarafından desteklenen programlar
- Eğitim şirketleri veya danışmanlar (ör. Eğitim okulları)
F.Kurs sonu değerlendirmesi de dahil olmak üzere uzaktan eğitim şirketleri
- Üniversite / kolej akademik ve sürekli eğitim programları
Aşağıdaki eğitimler, eğitim gereksinimlerini karşılamamaktadır:
* PMI bölüm toplantıları
* Kendi kendine öğrenme (ör. Kitap okumak, eğitici videoları izlemek veya koçlar veya danışmanlarla oturumlar)
Evet. Belirttiğiniz şekilde üniversitede aldığınız dersi ön şart olarak girebilirsiniz. Belgelenmesi istenir ise transcript ile belgeleyebilirsiniz.
Sınav tarihleri başvuru kabulü sonrası gelen mailde yapılan yönlendirmeler ile aday tarafından belirlenmektedir. Aday bireysel olarak, sınav yerinin uygunluk durumuna göre dilediği tarihte sınava girebilmektedir.
İzmir’de bir test merkezi mevcuttur. Yine başvuru kabulü sonrası gelen mailde yapılan yönlendirmeler ile test merkezini seçebilmekte ve test merkezinin uygunluk durumuna göre sınav tarihini belirleyebilmektesiniz.
Evet.
Hayır, PMI üyesi olmanız sizi denetime seçilmenizi engellemez.
Milliyet, ırk, inanç, cinsiyet ve benzeri diğer şeyler PMI denetimi için kriter değildir. PMI denetimi için seçim tamamen rastgeledir.
Evet.
Kaç başvuru sahibinin denetlendiği bilinmiyor. PMI, belirli bir başvuru yüzdesini denetlemekle birlikte herhangi bir rakam yayınlamamıştır. Bazı web siteleri, başvuruların %8-10’unun denetlendiğini öngörmektedir. Bununla birlikte, bu doğrulanmış bir bilgi değildir.
Yine doğrulanmış bir bilgi yoktur. PMI herhangi bir rakam yayınlamamıştır. Ancak, gerekli bilgileri göndermeniz durumunda, başvurunuz reddedilmeyecektir. PMI rastgele bir başvuruyu reddetmez.
Hayır. PMI denetimi tamamen rasgele bir süreçtir.
Hayır. Herhangi bir şekilde sertifika sınavınızı etkilemez.
Hayır. PMI denetiminden korkmamalısınız. Bu, adaylığınızı hiçbir şekilde etkilemez.
PMI, sınav ücretini yatırdıktan hemen sonra bir e-posta gönderecektir. E-posta başvurunuzun denetim altında olduğunu size bildirir. E-posta ayrıca sürecin kendisi ile ilgili ayrıntılar sağlar ve süreç ile ilgili önerilerde bulunur.
- PMI genellikle eğitim, öğretim ve proje tecrübesi belgelerinizin basılı kopyalarını istemektedir.
- Adayın posta yoluyla istenen belgeleri göndermesi ve PMI’nın cevabını beklemesi gerekmektedir.
- Belgelerinizi aldıktan sonra, PMI bunları inceleyecektir. PMI memnun kalırsa, aday, denetimin başarıyla tamamlandığına dair bir başka e-posta alacaktır.
- PMI, denetimin başarıyla tamamlanmasının ardından uygunluk kodu(eligibility code) ve sınav planlama talimatları gönderecektir. Aday daha sonra sınav programına devam edebilir.
- Ancak, PMI belgelerden memnun değilse, aday daha fazla bilgi isteyen başka bir e-posta alacaktır (veya destekleyici belgeler).
- Bazı nadir durumlarda, aday denetimde başarısız olabilir.
Hayır. Tüm belgelerin normal postayla veya kargo servisi ile aşağıdaki adrese gönderilmesi gerekmektedir:
Hayır. Orijinal belgelerin fotokopileri yeterlidir.
Evet.
Proje hakkında samimi bilgiye sahip olan herkes, proje belgelerini imzalayabilir. Örneğin, meslektaşınız, müşteri veya sponsorunuz proje belgelerini imzalayabilir. Ancak bu kişi PMP başvurusunda adını yazdığınız kişi olmalıdır.
Hayır. Proje hakkında samimi bilgiye sahip olan herkes, proje belgelerini imzalayabilir.
Proje hakkında samimi bilgiye sahip olan herkes, proje belgelerini imzalayabilir. Örneğin, meslektaşınız, müşteri veya sponsorunuz proje belgelerini imzalayabilir. Ancak bu kişi PMP başvurusunda adını yazdığınız kişi olmalıdır.
Orijinalin fotokopisi ve adayın, belgenin genel bir çevirisini özetleyen bir mektubu belgelerin arasına eklemesi gerekmektedir.
PMI, eğitimin alındığına dair eğitim veren kişi, İK departmanı veya şirket antetli kağıda yazılmış ve imzalanmış bir tamamlama mektubunu kabul edecektir.
PMI denetim işlem ücreti olarak 100 USD kesinti uygular, sertifika sınavı için yatırmış olduğunuz ücretin geri kalanı geri ödenir. Sınav için tekrar başvurmanız gerekecektir.
Tüm başvurular layıkıyla incelenir. Başvurunuzda yeterli açıklamaları yapmışsanız, belgeleriniz eksiksizse ve başvurunuzda verilen bilgilere uyuyorsa endişelenmenize gerek yoktur.
İşlemin tamamlanması 5-7 iş günü arasında sürmektedir.
İstenen tüm belgeler 90 gün içinde PMI’ye ulaşmalıdır.
Başvurunuzun PMI Denetimini geçemediği kabul edilecektir.
Yine başvurunuzun PMI Denetimini geçemediği kabul edilecektir.
1 yıl sonra.
Hayır. Denetim altındaki süre 1 yıllık sınırlamaya dahil değildir. Bu işlem 4 hafta sürecek ise, o zaman size zamanlama ve sınava girmek için ek 4 hafta süre verilecektir.
Evet. Yaptığınız gönüllü çalışmalar karşılığında PDU kazanabilirsiniz.
Yaptığınız gönüllü çalışmalar karşılığında PDU’larınızı kendiniz beyan edip PMI Global’e başvurabilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken yol çok kolay:
PMI Üyelik hesabınızda – Report PDUs – Volunteer altındaki Volunteer Information formunu doldurup PDU talebinizi PMI’a iletebilirsiniz.
PMI, talebinizi inceleyecek ve yapmış olduğunuz gönüllülük çalışması karşılığında alabileceğiniz PDU sayısı hususunda sizi bilgilendirecektir. PMI beyan esaslı çalışan bir kurum olmakla birlikte PDU taleplerini büyük bir titizlikle incelemekte ve suistimale yer vermemek adına gönüllülük çalışmanızdan kazanabileceğiniz PDU sayısını sınırlandırabilmektedir.
Genel anlamda, 3 yıllık bir dönemde, PMI’ın yeni Continuing Certification Requirements (CCR) programına göre Gönüllü faaliyetlerinden kazanılabilecek azami PDU sayısı 25 olarak belirlenmiştir.
PMP sertifika sınavı 2 Ocak 2021 tarihinden itibaren yeni formatı (%50 PMBOK + %50 Agile) ile alınmaktadır. Sınavda hala PMBOK 6. versiyon, Agile kısmı için ise PMI’ın yayınlamış olduğu Agile Practice Guide temel alınmaktadır.
Daha detaylı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.pmi.org/certifications/project-management-pmp/earn-the-pmp/pmp-exam-preparation
PMI, PMP sınavı için eğitim desteği sağlamamaktadır.
Eğitim sağlayıcılarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
PMBOK 7. versiyon 1 Ağustos 2021 tarihi itibariyle yayınlanacaktır.
PMP sınav hazırlığında eğitimini, web sitemizdeki eğitim kurumlarından alabilirsiniz. Bu eğitim kurumlarından bir kaçı 2021 başından itibaren REP (Registered Education Provider) statüsünden ATP (Authorized Training Partner) statüsüne dönüşmeye başladı.
ATP olan eğitim kurumlarından alınacak eğitim için, eğitim içeriğini PMI global sağlayacak ve eğitmenlerini onaylamış olacak.
PMP sınavına girebilme ön koşulu olarak istemiş olduğu 35 saatlik Proje Yönetimi eğitimini REP veya ATP’lerden alma zorunluluğu yoktur. PMI, PMP girebilmek için ön koşul olan 35 saatlik Proje Yönetimi Eğitimini nereden alırsanız alın, kabul edecektir. Ancak audit sürecine kalırsanız aldığınız eğitimin içeriği talep edilecektir.
https://www.pmi.org/-/media/pmi/documents/public/pdf/certifications/project-management-professional-handbook.pdf?v=2aae0031-55fc-4b6e-b70c-08d2b694e69c
PMI’ın, PMP sınavına girebilme ön koşulu olarak istemiş olduğu 35 saatlik Proje Yönetimi eğitimini REP veya ATP’lerden alma zorunluluğu yoktur. PMI, PMP girebilmek için ön koşul olan 35 saatlik Proje Yönetimi Eğitimini nereden alırsanız alın, kabul edecektir. Ancak audit sürecine kalırsanız aldığınız eğitimin içeriği talep edilecektir.
https://www.pmi.org/-/media/pmi/documents/public/pdf/certifications/project-management-professional-handbook.pdf?v=2aae0031-55fc-4b6e-b70c-08d2b694e69c
Sınav ücreti PMI üyesi olursanız 405 dolar, üye olmazsanız 555 dolardır. Sınavı geçtikten sonra herhangi bir harç ödeme yapmanıza gerek yoktur.
Sertifikanın geçerlilik süresi 3 yıldır. Sertifikanın geçerlilik süresini uzatmak için 3 yıllık süre içerisinde 60 PDU toplanması gerekmekte ve sertifika süre uzatımı için PMI üyeleri 60 dolar, üye olmayanlar ise 150 dolar ödemelidir.
Türkçe dil desteği ile de girebileceğiniz CAPM sertifikası sınavına yönelik olarak, üniversitelerin 3.sınıf ve son sınıf öğrencisi olan ya da 2 yıl içerisinde mezun olmuş olan kişilere ücretsiz olarak Sertifikalı Genç Proje Yönetici Adayı Yetiştirme Programı kapsamında en az 23 saatlik eğitim verilmektedir.
CAPM sertifikası sınavına girmeniz için sizden 23 saat proje yönetimi eğitimi almanız istenmektedir.
Bu eğitim sayesinde sınav ön şartını karşılamış olursunuz. Eğitimler, PMI Türkiye tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Eğitim sonunda, eğitimlerin %80’ine düzenli olarak katılmış olan öğrencilere PMI tarafından hazırlanan katılım sertifikası verilecek ve verilen bu sertifika, CAPM sınavına girmek için önkoşul olan eğitimi belgeleyecektir. Öğrenciler bu belgeyi kullanarak CAPM sınavına başvurabileceklerdir. Söz konusu eğitimlere katılım için başvurular, gencpy@pmi.org.tr adresine yapılmaktır.
CAPM® sertifikası sınavı 150 sorudan oluşan 3 saatlik bir sınavdır. CAPM® sertifikasının 5 yıl geçerliliği vardır.
CAPM Eğitimi hakkındaki detaylı bilgiye http://www.pmi.org.tr/capm-egitimleri/ bağlantısından da ulaşabilirsiniz.
Önkoşullar
Ortaöğretim derecesi (lise diploması, önlisans derecesi veya küresel eşdeğeri)
23 saatlik proje yönetimi eğitimi
Eğitimlerimiz netleşince web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmakta ve talepler toplanmaktadır.
Bu ilanlarımızı takip eder ve bu aşamada bizlerle kontağa geçerseniz seviniriz. Eğitim kesin tarih ve yer bilgileri yeterli katılımcı sayısına ulaştıktan sonra belirlenip, duyurulmaktadır.
Sponsorluk (2)
Çeşitli sponsorluk paketlerimiz bulunmaktadır. info@pmi.org.tr adresine şirketinizi tanıtan bir e-posta göndererek sponsorluk paketlerimiz hakkında bilgi talep edebilirsiniz.
Sponsorluk desteğinizden
memnuniyet duyarız. Talebinizi aşağıdaki iki mail adresine birlikte
gönderebilirsiniz.
Konuyu resmileştirmek için sponsorluk direktörlüğümüz size en kısa sürede geri dönecektir.
Üyelik (11)
PMI Global üyelik seçenekleri hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
https://www.pmi.org/membership/types
Temelde 3 tip PMI Global üyeliği mevcuttur. Bireysel üyelik, öğrenci üyeliği ve emekli üyelik.
- Bireysel Üyelik: İlk üyelik bedeli 129$ + 10$ (başvuru ücreti). 10$’lık başvuru ücreti bir kereye mahsus alınmaktadır. Takip eden yıllar için üyelik yenileme bedeli 129$’dır.
- Öğrenci Üyeliği: Tam zamanlı öğrenciler için tasarlanmış bir üyelik modelidir. İlk üyelik bedeli 32$’dır. Takip eden yıllarda üyelik yenileme ücreti yine 32$’dır.
- Emekli Üyeliği: Son 5 yılda aktif olarak PMI üyeliğiniz devam ettiyse ve aktif çalışma hayatından emekli olduysanız, artık PMI üyeliğinizi Emekli üyeliğe çevirebilirsiniz. Emekli üyeler için üyelik yenileme ücreti yıllık 65$’dır.
Bunun dışında PMI’ın kurumlar, şirketler ve üniversiteler için Grup Üyelik planları mevcuttur. Grup üyelikleri 15 kişi ve üzeri için geçerli olmaktadır .Grup planları için aşağıdaki bağlantıdan detaylı bilgi alabilirsiniz:
https://www.pmi.org/membership/types/group-billing
Ayrıca, kütüphaneler ve benzeri enstitüler PMI’ın periyodik yayınlarına üye, yani abone olabilmektedirler. PMI’ın periyodik yayınları PM Network, PMI Today, ve Project Management Journal’dur. Periyodik yayın aboneliği ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
PMI Türkiye üyeliği için önce PMI Global üyesi olmanız gerekmektedir. PMI üyeliğini takiben PMI Türkiye üyesi olabiliyorsunuz. PMI TR üyeliğinin yıllık ücreti Bireysel üyeler için 15$, Öğrenci üyeler için ise 10$’dır.
https://www.pmi.org/membership/chapters/europe-middle-east-africa/turkey/turkey-chapter.
bağlantısı altındaki “Join Chapter” butonunu tıkalyıp yönergeleri takip ederek PMI TR üyesi olabilirsiniz. Ayrıca, mevcut PMI üyeliğiniz varsa “PMI Store”dan PMI TR üyeliği satın alabilirsiniz:
http://marketplace.pmi.org/Pages/ProductDetail.aspx?GMProduct=00100110700
PMI üyeliğinin proje yönetim profesyonellerine sağladığı avantajlar şunlardır:
- Geniş bir bilgi dağarcığı (Knowledge): PMI üyeleri;
- PMI’ın PMBOK gibi tüm standartlarına, el kitaplarına, vb. dokümanlara dijital olarak ücretsiz sahip olabilmektedir,
- ProjectManagement.com üzerinden özelleştirebilir şablonlara ve araçlara ulaşabilirler,
- Ücretsiz webinar’lere erişebilirler,
- PMI’ın süreli yayınlarına (PM Network, PMI Today, Project Management Journal) ulaşabilirler.
2. Kariyer ve profesyonel gelişim olanakları: PMI üyeleri;
- PMI’ın kariyer sitesi üzerinden http://careerhq.pmi.org/ kariyer olanaklarından faydalanabilirler,
- PMI’ın dünyanın bir çok ülkesinde ve şehrinde düzenlediği etkinliklere üyelere özel indirimlerle katılabilirler,
- PMI web sitesinden Online Derslere ve SeminarsWorld altındaki semirnerlere üyelere özel avantajlı fiyatlarla katılabilirler,
- ProjectManagement.com üzerinden ve ücretsiz webinerleri seyrederek ücretsiz bir şekilde PDU kazanma avantajlarına sahiptirler.
3. PMI Üyeleri Global Topluluğun bir parçasıdırlar.
4. PMI Store’da satılan tüm kitaplara ve ürünlere üyelere özel indirimlerle sahip olabilirler,
5. Online eğitimlerden, PMI sertifikasyon sınavlarından indirimli yararlanabilirler.
Üyelik avantajları ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
PMI TR, Türkiye’de proje yönetimi mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak ve bu çalışmaları üyelerinin desteği ve katılımıyla daha ileriye götürmeyi hedeflemektedir.
Chapter üyeleri, PMI Üyeliği avantajları yanında burda verilenlerle sınırlı olmamakla beraber temelde aşağıdaki faydaları sağlayacaktır.
- Kariyer, Bilgi, Yeni Bağlantılar: PMI TR üyesi olarak karşılıklı öğrenme fırsatlarını keşfederek, profesyonel sahada becerilerinizi, bilginizi ve mesleğinizi geliştirme imkânı bulacak, işbirliği fırsatlarını arttırabileceksiniz. Chapter aktivitelerinde yeni bağlantılar ve arkadaşlıklar kurabileceksiniz,
- PDU Kazanma: Sektörden, PMI TR Chapter çalışmalarından ve aylık olarak düzenlenen farklı temalardaki etkinliklerden haberdar olabilecek, proje yöneticisi olarak etkinliğinizi arttırabilecek ve PDU kazanabileceksiniz,
- Gönüllü faaliyetlerinde bulunmak: PMI TR, faaliyetlerini sadece üyelerine sağladığı gönüllülük fırsatları ile yürütmektedir,
- Yönetim Kurulu Seçimlerinde oy kullanın: İki yılda bir yapılan yönetim kurulu seçimlerinde oy kullanabilecek ve aday olabileceksiniz,
- Özel üye indirimlerinden faydalanın: Seminer, Çalışma Grupları ve Mesleki Gelişim Aktivitelerine indirimli fırsatlarla katılabileceksiniz,
- PMI R.E.P. (Registered Education Provider) tarafından verilen eğitimlerden indirimli faydalanın.
PMI‘ın öğrenci üyeliği tanımında “Full-time student” yani “Tam zamanlı öğrenci” ibaresi yer almaktadır. Yüksek lisans öğrencisi iseniz PMI’ın tam zamanlı öğrenci tanımının sizin için uygun olduğu söylenemez. Yüksek lisansın yanısıra bir işte de çalışıyorsanız, öğrenci üyelik yerine sizin için uygun olan model bireysel üyelik olacaktır.
PMI, kişilerin beyan etmiş olduğu tüm bilgilerin doğru olduğunu kabul eden bir kuruluştur. Sürece başvururken kabul ettiğiniz etik kuralların işletilmesi konusunda son derece hassastır.
PMI Audit sürecine kalırsanız ya da bir şikayet durumunda belgeniz geçersiz sayılır ise başvurunuz kabul edilmeyebilir. PMI doğru bilgi beyan etmediğinizi düşünür ise de ilişiğinizi kesip başvurularınızı kabul etmeyebilir.
Evet. Bir şirket veya krurumdan en az 15 kişinin PMI’a ve PMI’ın bir Chapter’ına üye olması koşuluyla Grup Üyeliği avantajlarından yararlanılabilir.
Bu konuda detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir
https://www.pmi.org/membership/types/group-billing
ve groupbilling@pmi.org mail adresinden bilgi alabilirsiniz. Grup üyeliklerinde sadece fiyat avantajı sağlamakla kalmaz aynı zamanda üyelikle ilgili üyelik başvurusu ile ilgili dokümantasyon işlemlerinizi de en aza indirgemiş olursunuz.
Kurumsal üyelik, PMI Türkiye Chapter bünyesinde 2016 yılı itibariyle başlatılmış olan bir programdır. Program, Chapter ile kurumlar arasındaki işbirliği çalışmaları kapsamında, karşılıklı faydaların arttırılması ve işbirliğinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla işletime alınmıştır.
En az on çalışanı için PMI ve PMI Türkiye Chapter üyelik ücretini karşılayan Kurumlar, talep etmeleri halinde PMI Türkiye Chapter kurumsal üyesi olarak Chapter tarafından sağlanan desteklere erişebilirler.
Kurumsal üyemiz olmak veya daha ayrıntılı bilgi almak üzere, aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz:
Telefon: 0 (212) 281 37 52
E-posta: membership@pmi.org.tr
Bu program ile amacımız kurumlarımızın çalışanlarının PMI ve PMI Türkiye Chapter üyeliklerini desteklemesini sağlamak ve üyeliğin getireceği avantaj ve sağlayacağı değerler ile çalışanların yetkinliklerinin artması; kurumların da daha yetkin çalışanların katacağı değerlerle daha başarılı projelere imza atmalarını sağlamaktır.
Bu programla taraflar arası karşılıklı kazanımlar açısından izlenen temel yaklaşımlar şöyle sıralanabilir:
- Farkındalık: Kurumsal üyelik modeli ile amaçlanan önemli faydalardan biri, ülkemizde proje yönetiminin önemini vurgulamak, organizasyonların ve ülkemizin kısıtlı kaynaklarının etkin kullanımına olumlu etkisine yönelik farkındalığı arttırmaktır. PMI Türkiye bu amaçla, Kurumsal Üyeleri ile yakın işbirliği içinde çalışmalarını yürütür.
- Görünürlük: PMI Türkiye tarafından yayınlanan Proje Yönetim Dünyası dergisi, web sitesi ve etkinliklere ait görsel medya gibi çeşitli platformlarda Kurumsal üyelerimiz vurgulanır.
- Eğitim: PMI Türkiye tarafından, talep edilmesi halinde üye kuruma eğitimler verilir. PMI Türkiye çalışmalarının tanıtıldığı ve PMBOK içeriğinin açıklandığı bu eğitimler, kurumsal üyelik kapsamında ücretsiz olarak sağlanır.
- Mentorluk: PMI Türkiye yıllık planlaması doğrultusunda üye kuruma mentorluk hizmeti sağlanır. Bu hizmet kapsamında üye kurumda proje yönetimi çalışmalarının yürütülmesi, proje yönetim ofisi kurulumu ve PMI sertifikasyonuna hazırlık çalışmalarında, PMI Türkiye tarafından mentorluk desteği sağlanmaktadır.
- PMI Meslek Ödülleri: PMI Professional Awards, PMI tarafından her yıl, proje yönetimi mesleğine yapılan katkıları onurlandırmak üzere verilen ödüllerdir. Ödüller; projeler, ürünler, akademik yayınlar ve benzer mesleki çalışmalar için kişiler ve kurumlar özelinde verilir. PMI Türkiye tarafından kurumsal üyeler için, talep edilmesi durumunda bu ödüllere başvuru sürecinde destek sağlanır.
- Esneklik: Her kurumun proje yönetimi kapsamında farklı ihtiyaç ve beklentilerine PMI Türkiye elindeki küresel imkanlarla destek olmaktadır. Dünyadaki hemen hemen her ülkeye ulaşabilen proje yönetimi ağı ile özellikle küresel ölçekte çalışan kurumlarımıza değer katabilecek imkanlar sunabilmektedir.
Yayınlar (4)
Dergimiz Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere üç ayda bir yayınlanır. Dergimizin pdf kopyasını http://www.pmi.org.tr/dergiler/ linkini tıklayarak web sitemizden ücretsiz olarak indirebilir, aylık etkinliklerimizde ve zirvelerimizde basılı kopyasını ücretsiz alabilirsiniz.
Web sitemizde http://www.pmi.org.tr/dergiler/ linkini tıklayarak dergimizin önceki sayılarını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Dergimizin reklam fiyatlarını ve dergide reklamınızın ücretsiz yayınlanmasını içine alan sponsorluk paketlerini öğrenmek için info@pmi.org.tr adresine e posta gönderebilirsiniz.
Dergimize abone olma isteğinizi, kişisel bilgilerinizi, adres ve telefonunuzu, çalıştığınız kurum ve kurumdaki rolünüzü belirterek info@pmi.org.tr adresine iletebilirsiniz.